"AKO PUTIN UPOTREBI NUKLEARNO ORUŽJE..." Koje korake Bajden i Kišida planiraju na preduzmu?

Novosti Onlajn

13. 01. 2023. u 21:44

PREMIJER Japana Fumio Kišida i predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden složili su se da će, ukoliko Rusija na bilo koji način upotrebi nuklearno oružje, to biti neprijateljski akt protiv celog čovečanstva, koji se ničim ne može opravdati, saopšteno je nakon sastanka dvojice lidera.

АКО ПУТИН УПОТРЕБИ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ... Које кораке Бајден и Кишида планирају на предузму?

Foto: Profimedia/Printskrin

- Ujedinjeno ćemo nastaviti da uvodimo sankcije Rusiji, nepokolebljivo pružajući podršku Ukrajini. Nedvosmisleno izjavljujemo da će, ukoliko Rusija na bilo koji način upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, to biti neprijateljski i neopravdani čin protiv celog čovečanstva - navedeno je u zajedničkom saopštenju koje je objavila Bela kuća.

Lideri dveju zemalja su se, takođe, dogovorili da podržavaju Ukrajinu čija je energetska infrastruktura izložena ruskim napadima.

Bajden i Kišida su se dogovorili da nastave saradnju u oblasti razvoja i upotrebe kontraofanzivnog naoružanja.

Kao ključne međunarodne izazove oni su izdvojili „dejstva Kine koja su nespojiva s principima zasnovanim na pravilima međunarodnog poretka“, „provokacije Severne Koreje“, kao i rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

- Odlučno se protivimo svim jednostranim pokušajima da se na silu promeni status kvo ili da se upotrebe metode prinude bilo gde u svetu - navedeno je u saopštenju.

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku