MI NE RATUJEMO PROTIV UKRAJINE Patrušev: Vojni sukob nije između Moskve i Kijeva - mi ratujemo protiv NATO-a

Novosti online

09. 01. 2023. u 14:20

DOGAĐAJI u Ukrajini nisu sukob između Moskve i Kijeva, već vojna konfrontacija NATO-a, a pre svega SAD i Velike Britanije, s Rusijom, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

МИ НЕ РАТУЈЕМО ПРОТИВ УКРАЈИНЕ Патрушев: Војни сукоб није између Москве и Кијева - ми ратујемо против НАТО-а

FOTO: Kremlin

- Mi ne ratujemo protiv Ukrajine, jer mi ne možemo da mrzimo običan ukrajinski svet. Ukrajinske tradicije su bliske Rusima, kao što je i nasleđe ruskog naroda neodvojivo od kulture Ukrajinaca - rekao je Patrušev u intervjuu za list "Argumenti i fakti".

Kako prenosi Sputnjik, on je ocenio da će što brže građani Ukrajine shvate da njihovim rukama Zapad ratuje protiv Rusije, više života biti sačuvano. Istakao je da, plašeći se direktnog sukoba, instruktori NATO-a guraju u smrt ukrajinske vojnike.

- Specijalnom vojnom operacijom Rusija oslobađa svoje regione od okupacije i trebalo bi da dovede do kraja krvavi eksperiment Zapada kojim se uništava bratski ukrajinski narod - rekao je Patrušev, navodeći da iza svega stoji Vašington.

FOTO: Kremlin

 

- Milionima ljudi brane da govore na maternjem ruskom jeziku i teraju ih da zaborave svoje korene. Zapad zarad svojih ambicija, praktično, uništava ukrajinski narod, prisiljavajući vojno sposobne ljude da umiru na bojnom polju, a ostatak stanovništva gura u siromaštvo - naveo je Patrušev.

On je zaključio da postoji mogućnost da Zapad preduzima korake kako bi spasao i najokorelije ukrajinske neonaciste kako bi pripremali državne udare i diverzije u drugim zemljama, ali je istakao da će neonacistički kriminalci biti kažnjeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi