ISTORIČAR Goran Šarić očekuje rusku ofanzivu u Ukrajini.

Rade

05.01.2023. 02:09

Teško će biti osvojiti Kiev, verovatno će udariti sa severa iz Belorusije i preseći snabdevanje. Međutim tada bi moglo doći do humanitarne katastrofe ali bi kec u rukavu bio to da im Rusija pomogne hranom, lekovima i energijom u zamenu da polože oružje. Nešto kao u Azovstalju što se desilo. Ovaj rat treba što pre da stane. Stvarno ovaj zelenski nije normalan kada veruje u neku pobedu dok mu dnevno stradaju stotine vojnika.

Walter Pravicek

05.01.2023. 08:43

Stojim iz reči napisane:RUSI ČE POBEDITI.Ima njih puno više od Ukrajinaca i oni "legionara",imajo bolju oružje,sada uključujo najnovije smrtne stvari,i naposletku imaju svoj ponos,da ujedine Ruski narod i sa ovima koji žive u Ukrajini.Poljaci če hteti zapadni dio,možda i Madžari,Slovaki i Romuni.Kijev je nekada bio Ruski.Onaj mali nekadašnji predsednik predsetstva Sovjetskog Saveza Hruščov bio je rođen u Kalinda blizu Ukrajine,Rus,ali je bio mladi kao običan radnik u Harkivu,te je posle razpada u 1954 godini PODARIO KRIM Ukrajini.Od 2014 opet je u Ruskim rukama.Što se tiče"udara na Kijev"to če biti kako je najavio Kadirov iz Čečenije,koji se bori na strani Ruske vojske.Bit če gadno,strašno.Begajte,dok možete.

sima

05.01.2023. 20:37

Г. Шарићу, добра анализа. Добра историјска подлога. Међутим, охх...међутим!! Превидео си тешку чињеницу. А онда каже: ””Не може се поистовећивати народ једне државе са својим вођама. Никад! И Нигде!”” Дакле: ни у једној држави. Такав политички систем још није основан у историји људског друштва. Нити ће бити основан, бар не у скорије време. Е, кад се омаши ова чињеница, свака политичка анализа пада у воду. Или: не држи воду. Нпр: Причаш како Запад (дакле: народ који живи у тим државама) опет напада Русију иако је толико пута у прошлости изгубио од Русије. Шта ту има чудно, гсн Шарићу?? Ништа. ево зашто: 1) нису у прошлим нападима на Русију гинули они који су те нападе организовали. Него јадни народ, који је силом мобилисан и натеран да гине у Руским степама. 2) Неће сада гинути западне вође, него тај јадни народ, који је опет од стране истих вођа натеран силом да гине у Руским степама. Ово кад разумеш, онда ће ти све анализе проћи прелазну оцену. Дотле, хвала на наступима. Амин.