"NEĆU VAM OSTATI DUŽAN" Rogozin zapretio Kijevu - "Odgovaraćete za moje poginule drugove"

Novosti onlajn

23. 12. 2022. u 16:49

BIVŠI direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin, koji je ranjen tokom granatiranja Donjecka, poručio je da će Ukrajina odgovarati za njegove poginule i ranjene drugove.

НЕЋУ ВАМ ОСТАТИ ДУЖАН Рогозин запретио Кијеву - Одговараћете за моје погинуле другове

Foto: Profimedia

On je saopštio da je „Služba bezbednosti Ukrajine preuzela odgovornost za teroristički napad artiljerijom“ na hotel u kome je Rogozin boravio zajedno sa grupom vojnih savetnika.

- Cinizam tih ljudi sastoji se u tome što pripremaju detaljne terorističke napade za neke simbolične datume. Krimski most je dignut u vazduh 7. oktobra, mene su odlučili da likvidiraju na moj rođendan, gde god da sam. Prate, love. Međutim, ja želim da kažem da neću ostati dužan. Oni će odgovarati za moje drugove - napisao je Rogozin na društvenoj mreži „Vkontakte“.

Hotel u kome je Dmitrij Rogozin boravio sa grupom vojnih savetnika „Carski vukovi“ u Donjecku našao se na meti ukrajinskog granatiranja 22. decembra. Napadi su izvođeni visoko preciznom municijom. Rogozin je ranjen metalnim fragmentom veličine 3h4 milimetra koji je ušao iznad desne lopatice i zaglavio se u kičmi.

Trenutno se bivši direktor „Roskosmosa“ nalazi u bolnici u Rostovu na Donu. Očekuje se da će biti prebačen na lečenje u Moskvu zbog složenosti povrede. U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov telohranitelj i jedan član grupe „Carski vukovi“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

SRAMOTA U SAVETU EVROPE: Zaharova - Priština nema pravo na članstvo,  nije nezavisna država