DOKTORI NISU SMELI DA OPERIŠU ROGOZINA: Rana previše složena, šalju ga hitno u Moskvu

Novosti online

23. 12. 2022. u 01:01

LEKARI u Donjecku i Rostovu na Donu nisu se usudili da izvrše operaciju ranjenom Dmitriju Rogozinu zbog njene složenosti, on će biti prevezen u Moskvu, rekao je pomoćnik bivšeg šefa Roskosmosa.

ДОКТОРИ НИСУ СМЕЛИ ДА ОПЕРИШУ РОГОЗИНА: Рана превише сложена, шаљу га хитно у Москву

Foto: Profimedia

- Dmitrij Olegovič do sada nije operisan. Lekari u Donjecku i Rostovu na Donu nisu se usudili da izvrše operaciju, s obzirom na njenu složenost. Nakon transporta u Moskvu, konzilijum lekara će doneti odluku o neophodnoj medicinskoj pomoći - rekao je on.

Udar na hotel u Donjecku, gde je bio sastanak uz učešće Rogozina, dogodio se prethodne noći. Bivši šef Roskosmosa hospitalizovan je sa fragmentom mine u predelu kičme.

Kasnije su lokalni lekari javili da ne vide mogućnost uklanjanja stranog tela. Istovremeno, sam zvaničnik je prvobitno odbio da napusti glavni grad Republike dok se stanje ostalih ranjenika ne stabilizuje, ali su kasnije on i još dve žrtve ipak prebačeni u bolnicu u Rostovu na Donu.

Rogozin je rekao da je udar zadat tokom „radnog sastanka u uskom krugu“.

Bivši šef Roskosmosa živi u ovom hotelu poslednjih nekoliko meseci, a Oružane snage Ukrajine za osam godina nikada nisu granatirale naznačeno mesto. Poznato je da je povređen i premijer DNR Vitalij Hocenko.

Prema rečima njegovog pomoćnika, zvaničnik se oseća dobro i odbio je da ide u bolnicu. Vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin rekao je da su poginule još dve osobe koje su bile pored Rogozina i Hocenka - prenela je RIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024