POMOĆNIK DMITRIJA ROGOZINA POGINUO U UKRAJINI: "Napad je očigledno bio ciljan" (FOTO)

Novosti onlajn

22. 12. 2022. u 16:34

BIVŠI direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin saopštio je da je u granatiranju hotela u Donjecku u kojem se on nalazio u sredu uveče poginuo njegov pomoćnik.

ПОМОЋНИК ДМИТРИЈА РОГОЗИНА ПОГИНУО У УКРАЈИНИ: Напад је очигледно био циљан (ФОТО)

Foto: Profimedia

Podsetimo, bivši direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin ispričao je kakvo je njegovo zdravsteno stanje nakon ranjavanja u Donjecku.

- Bio je to radni sastanak, u uskom krugu i mirnoj atmosferi po povratku iz jedne naše dobrovoljačke jedinice. U ovom hotelu živimo poslednjih meseci, a za osam godina neprijatelj nijednom nije granatirao ovo mesto. Nekako su procurile informacije, a oko 19.45 bilo je nekoliko visokopreciznih pogodaka, uključujući i mesto gde smo se mi nalazili. Gađali su nas kalibrom 120 ili 155 mm. Istraga će utvrditi odakle i ko - ispričao je Rogozin.

Kako je naveo, metalni fragment veličine 3h4 mm ušao je iznad desne lopatice.

- Sledi operacija. Ranjeno je još nekoliko meni bliskih ljudi - dodao je Rogozin.

Kako je izjavio Rogozinov pomoćnik, napad je očigledno bio ciljan. Prema rečima lekara u DNR, fragment mine koji mu je pogodio kičmu ne može da se izvadi, a sam Rogozin odbija da se evakuiše dok se stanje ostalih ranjenih ne stabilizuje, dodao je on.

- Lekari iz Donjecke Narodne Republike pružaju neophodnu pomoć Dmitriju Rogozinu i specijalistima iz grupe vojnih savetnika koji su se našli pod vatrom u Donjecku. Rogozin svoje stanje ocenjuje kao zadovoljavajuće. Sada je na još jednom previjanju. Prema rečima lekara, fragment mine koji mu se nalazi u kičmi ne može da se izvadi  - rekao je pomoćnik.

Prema saopštenju Istražnog komiteta Rusije, napad je najverovatnije izveden iz samohodne artiljerijske haubice „Cezar“ kalibra 155mm francuske proizvodnje.

Lider DNR Denis Pušilin okarakterisao je granatiranje kao ciljani teroristički napad na civilno stanovništvo.

Bivši direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin ranjen je u ukrajinskom granatiranju hotela u Donjecku u sredu uveče. U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov telohranitelj i jedan član grupe "Carski vukovi".

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije