RAZGOVARALI ŠOLC I ZELENSKI: Otkriveno šta je nemački kancelar obećao predsedniku Ukrajine

Novosti online

29. 11. 2022. u 21:39

NEMAČKA vlada je pružila finansijsku pomoć Ukrajini za popravku energetske infrastrukture u iznosu od oko 56 miliona evra, a planirano je i da obezbedi više od 350 generatora, saopštio je novinarima portparol nemačke vlade Štefen Hebeštrajt.

РАЗГОВАРАЛИ ШОЛЦ И ЗЕЛЕНСКИ: Откривено шта је немачки канцелар обећао председнику Украјине

Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Portparol je rekao da su nemački kancelar Olaf Šolc i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski razgovarali telefonom o situaciji u Ukrajini, kao i o snabdevanju električnom energijom.

- Kancelar je osudio kontinuirana granatiranja i uverio Ukrajinu u dalju kratkoročnu podršku. Nemačka vlada je do danas obezbedila kratkoročnu finansijsku pomoć za popravku energetske infrastrukture u iznosu od oko 56 miliona evra, a Nemačka će takođe obezbediti više od 350 generatora - rekao je on.

Osim toga, Šolc je rekao da će Nemačka nastaviti da pruža podršku Ukrajini i u oblasti protivvazdušne odbrane i dugoročne obnove.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (4)

NOVINARKA IZ SIRIJE ZA NOVOSTI Amerika, Britanija i EU sprečavaju bilo kakvu pomoć: Muka mi je od Zapada i svega što rade (FOTO)