PUTIN SE OBRATIO PUTEM VIDEO-LINKA: "Rusija preorijentiše privredu na nova tržišta"

Novosti online

28. 11. 2022. u 12:36

MEĐUNARODNA trgovina je sada u krizi, Rusija preorijentiše privredu na nova tržišta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН СЕ ОБРАТИО ПУТЕМ ВИДЕО-ЛИНКА: Русија преоријентише привреду на нова тржишта

Foto: Tanjug

- Ovo je posebno aktuelno danas, kada je međunarodna trgovina u krizi. Imajući to u vidu, u Rusiji se preduzimaju velike mere za preorijentisanje izvozno-uvoznih operacija na nova tržišta, radi se na unapređenju i poboljšanju efikasnosti novih magistralnih međunarodnih koridora Istok-Zapad i Sever-Jug, rekao je Putin, obraćajući se putem video-linka na XVIII forumu međuregionalne saradnje Rusije i Kazahstana koji se održava u Orenburgu.

Ruski lider je istakao da dve zemlje imaju velike izglede za zajedničku saradnju u različitim sferama industrije, uključujući i u visokotehnološkoj.

On je takođe podsetio da je Rusija bila i ostala jedan od najvećih investitora u ekonomiju Kazahstana - ukupna investicija se procenjuje na skoro 17 milijardi dolara. Više od 30 velikih investicionih projekata se realizuje u svim ključnim sektorima privrede bez izuzetka, naglasio je Putin.

Predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev nalazi se u prvoj poseti inostranstvu nakon pobede na izborima. Danas će imati sastanak sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

NIŠTA OD SRBIJE: Otkriveno gde je Novak Đoković otišao posle Australijan opena