RUSIJA ZABRANJUJE LGBT PROPAGANDU: Donji dom Dume odobrio predlog zakona - ostaje da ga odobri i Putin

Novosti onlajn

26. 11. 2022. u 19:12

RUSKI parlament odobrio je predlog zakona koji proširuje zabranu "LGBT propagande" i ograničava "demonstriranje LGBT ponašanja", čineći bilo kakvo izražavanje LGBT načina života gotovo nemogućim.

РУСИЈА ЗАБРАЊУЈЕ ЛГБТ ПРОПАГАНДУ: Доњи дом Думе одобрио предлог закона - остаје да га одобри и Путин

Foto: AP

Prema novom zakonu, koji još treba da odobre gornji dom parlamenta i predsednik Vladimir Putin, svaki postupak ili informacija koje se smatra pokušajem promicanja homoseksualnosti - bilo u javnosti, na internetu ili u filmovima, knjigama ili reklamama - mogli bi biti kažnjeni velikom novčanom kaznom.

Prethodno je zakon zabranjivao samo "promociju LGBT načina života usmerenu na decu". Novi predlog zakona zabranjuje i "demonstriranje LGBT ponašanja deci".

Zastupnici zakona kažu da brane tradicionalne vrednosti "ruskog sveta" protiv liberalnog Zapada, za koji kažu da je odlučan da ih uništi.

Vlasti su već iskoristile postojeći zakon za zaustavljanje gej parade i pritvaranje aktivista za prava homoseksualaca.

Grupe za zaštitu ljudskih prava kažu da je namera novog zakona potpuno isterivanje iz javnog života takozvanih "netradicionalnih" stilova života koje praktikuju lezbejke, homoseksualci, biseksualci i transrodne osobe.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...