AMERIČKI KONGRESMEN PORUČIO: "Prešli smo na odgovorniji pristup u pružanju pomoći Ukrajini - nadzor je pojačan"

Novosti onlajn

27. 11. 2022. u 21:40

ČLAN Predstavničkog doma američkog Kongresa za inostrane poslove Majkl Makol upozorio je da je pojačan nadzor i da su prešli na odgovorniji pristup u pružanju pomoći Ukrajini.

АМЕРИЧКИ КОНГРЕСМЕН ПОРУЧИО: Прешли смо на одговорнији приступ у пружању помоћи Украјини - надзор је појачан

Foto AP

- Osiguraćemo bolji nadzor, veću transparentnost i odgovornost - rekao je on televiziji 'Ej-Bi-Si', komentarišući izmene u pogledu pružanja pomoći Ukrajini.

Većina članova Kongresa, kako demokrata tako i republikanaca, saglasno je da je neophodan odgovorniji pristup. Makol je podvukao da Kongres namerava da i dalje šalje Ukrajini pomoć.

Foto: Printscreen/Jutjub

Kongres SAD će u novom sastavu početi da zaseda nakon izbora u januaru 2023. godine. Prema podacima američke televizije, Makol je glavni pretendent na mesto predsednika komiteta za inostrane poslove.

Ovog proleća, američki Kongres odredio je oko 40 milijardi dolara za različite vrste pomoći Kijevu, uključujući vojnu i ekonomsku.

U oktobru je američki predsednik Džozef Bajden potpisao zakon po kome će se nastaviti finansiranje američke Vlade do sredine decembra, koji podrazumeva i 12,4 milijarde dolara nove pomoći Ukrajini.

Ranije su republikanski kongresmeni uputili pismo američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu u kome su zatražili informacije o mogućim finansijskim vezama Demokratske partije i vlade Ukrajine preko kripto berze FTX koja je bankrotirala.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna