SA DOMETOM GAĐANJA VIŠE OD HILJADU KILOMETARA: Najnovija podmornica „Magadan“ ispalila „kalibre“ u Japanskom moru (VIDEO)

Novosti onlajn

25. 11. 2022. u 10:20

NAJNOVIJA dizel-električna podmornica Pacifičke flote „Magadan“ lansirala je rakete „kalibar“ iz podvodne pozicije na morske i obalske mete, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

СА ДОМЕТОМ ГАЂАЊА ВИШЕ ОД ХИЉАДУ КИЛОМЕТАРА: Најновија подморница „Магадан“ испалила „калибре“ у Јапанском мору (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/TV Zvezda

Lansiranje projektila na mete obavljeno je iz akvatorijuma Japanskog mora. Pre vežbi, podmornica je neprimetno uplovila u predviđenu oblast.

„Prva raketa uspešno je pogodila metu, ciljni štit koji imitira brod uslovnog neprijatelja. Druga raketa je u predviđenom vremenu pogodila obalsku metu na taktičkom polju Sjurkum u Habarovskoj oblasti“, precizira se u saopštenju vojnog resora.

Ističe se da je domet gađanja iznosio više od hiljadu kilometara.

Izvođenje raketnog gađanja obezbedili su brodovi i plovila Pacifičke flote, avioni i dronovi pomorske avijacije.

„Magadan“ je treća u seriji od šest dizel-električnih podmornica projekta 636.3, napravljenih za potrebe Pacifičke flote. U borbeni sastav ruske Ratne mornarice primljena je oktobra 2021. godine u Sankt Peterburgu. U Pacifičku flotu stigla je preko Severnog morskog puta oktobra ove godine.

U novembru u sastav flote treba da uđe i četvrta ovakva podmornica „Ufa“, a na proleće 2023. godine i „Možajsk“. Izgradnja šeste podmornice „Jakutsk“ je u toku. Prethodno su u sastav Pacifičke flote ušle prve dve podmornice iz serije „Petropavlovsk-Kamčatski“ i „Volhov“.

Ruske dizel-električne podmornice projekta 636.3 „Varšavjanka“ na Zapadu zovu „Crne rupe“ zbog nečujnosti.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA U VELIKOJ PANICI: Šta ćemo ako se Srbija sad povuče sa EURO 2024?!