AMERIČKI LIST OCENJUJE: Zimska pauza u sukobu u Ukrajini mogla bi da traje do šest meseci

Novosti online

13. 11. 2022. u 15:01

OBISTAVLjANjE borbenih dejstava u Ukrajini usled zime moglo bi da traje do šest meseci, piše američki list „Njujork tajms“.

АМЕРИЧКИ ЛИСТ ОЦЕЊУЈЕ: Зимска пауза у сукобу у Украјини могла би да траје до шест месеци

Foto Tanjug/AP

Kako se navodi, „kiša i meko tlo krajem novembra“ usporavaju premeštanje vojske obe strane. List naglašava da će mogućnost obilnih snežnih padavina i još hladnijeg vremena dodatno usporiti tok specijalne vojne operacije u Ukrajini.

- Već vidite da bljuzgavo vreme u Ukrajini već pomalo usporava tok događaja... Postaje vrlo blatnjavo, što otežava vođenje ofanzivnih operacija velikih razmera - citira list zamenika ministra odbrane SAD Kolina Kala.

List navodi da će zbog prinudne pauze u premeštanju vojske sukob ući u novu fazu. Ruska vojska će se, kako piše list, usredsrediti na napade na ukrajinsku infrastrukturu.

Ukrajinska vojska, kako je naveo potpredsednik Centra za strateška i međunarodna istraživanja Set Džons, „namerava da nastavi diverzantske napade na ruskim granicama“.

List takođe navodi mišljenje činovnika iz adminstracije predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji smatraju da je važno iskoristiti zimsku pauzu za povećanje isporuka odbrambenog i ofanzivnog naoružanja Kijevu.

(Sputnjik)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili