"RUSIJA NIJE OBIČNA DRŽAVA, TO JE MOĆNA ZEMLJA" Erdogan udario na zapad - "Predvođeni Amerikom, napadate je bez ikakvih granica!"

Novosti onlajn

12. 11. 2022. u 11:31

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Zapad, predvođen Sjedinjenim Američkim Državama, praktično nema granica u napadima na Rusiju.

РУСИЈА НИЈЕ ОБИЧНА ДРЖАВА, ТО ЈЕ МОЋНА ЗЕМЉА Ердоган ударио на запад - Предвођени Америком, нападате је без икаквих граница!

Foto: AP Photo/Darko Bandic

- Rusija nije obična država, to je moćna zemlja. Naravno, Zapad, na čelu sa SAD, napada Rusiju gotovo bez ikakvih granica. Suočena sa svim tim, Rusija, naravno, pruža otpor - rekao je Erdogan novinarima u avionu tokom povratka iz Uzbekistana.

Turski predsednik očekuje da u narednim danima razgovara sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

- Ako uspem da stupim u kontakt sa njim u ova dva-tri dana, porazgovaraću s njim o tome šta on misli, kakve će korake preduzeti, koje korake oni mogu da preduzmu da preokrenu ovaj proces (o ukrajinskom rešenju), odnosno dijalog u mir - rekao je Erdogan.

On je dodao da planira da razgovara i sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim.

- Takođe ću razgovarati sa Zelenskim i videćemo šta oni misle, kako oni gledaju na to (posredovanju Turske u ukrajinskom pitanju i izglede za mirovne pregovore) - istakao je turski predsednik.

(Sputnjik)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)