SAD PRODUŽAVAJU VANREDNO STANJE U JAVNOM ZDRAVSTVU: Besplatno lečenje, testiranje i vakcinacija za milione amerikanaca

Tanjug

12. 11. 2022. u 00:06

SAD će zadržati vanredno stanje u javnom zdravstvu koje je uvedeno zbog pandemije korona virusa, što će omogućiti milionima Amerikanaca da bar do aprila naredne godine nastave da se besplatno testiraju, vakcinišu i leče, javlja Rojters pozivajući se na dva neimenovana zvaničnika administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena.

САД ПРОДУЖАВАЈУ ВАНРЕДНО СТАЊЕ У ЈАВНОМ ЗДРАВСТВУ: Бесплатно лечење, тестирање и вакцинација за милионе американаца

Foto AP

Kako je objasnio jedan od njih, odluka da se vanredno stanje u javnom zdravstvu ne ukine u januaru doneta je zbog mogućnosti da tokom zime poraste broj slučajeva korona virusa i zbog toga što je potrebno da prođe više vremena za prelazak iz vanrednog stanja u javnom zdravstvu na privatno tržište, prenosi Rojters.

Vanredno stanje u javnom zdravstvu u SAD je prvobitno proglašeno u januaru 2020. godine, kad je počela pandemija korona virusa, a od toga je obnavljeno na svakih 90 dana.

Američka vlada je u avgustu nagovestila da planira da ukine vanredno stanje u januaru naedne godine.

Americko Ministarstvo zdravlja i socijalne pomoći obećalo je da će obavestiti savezne države 60 dana pre isteka vanrednog stanja ukoliko ne planira da ga produži u januaru, a to je onda trebalo danas da se dogodi.

Takvo obaveštenje nije dato saveznim državama, rekao je drugi zvaničnik.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

ŠPANCI U ČUDU: Rafael Nadal ponižen kao nikad do sada

Novak Đoković dokazao je svima više puta da je najbolji teniser svih vremena. Dok pojedinci pokušavaju sve to da umanje i da ubace i Rodžera Federera u tu trku, srpski as nastavlja da dominira. Sada je jedan podatak pokazao koliko je on ispred svih, a to se nikako neće dopasti Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu.

04. 10. 2023. u 08:51

Komentari (0)

SVE SE SRUŠILO U TRENU: Posle 35 godina braka, čula tajni razgovor muža i saznala pravu ISTINU o njemu