MODERNIZOVAN LOVAC SU-57: Prvi let najmodernijeg ruskog avion prošao bez problema (VIDEO)

Novosti online

25. 10. 2022. u 16:09

UJEDINjENA korporacija za proizvodnju aviona (OAK) saopštila je da je na lovcu petog pokoljenja Su-57 modernizovana oprema i da je prvi let aviona održan bez problema.

МОДЕРНИЗОВАН ЛОВАЦ СУ-57: Први лет најмодернијег руског авион прошао без проблема (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

-Konstruktorski biro kompanije 'Suhoj', koja je deo korporacije OAK, radio je na modernizaciji aviona Su-57. Na aerodromu Gromov je 21. oktobra izveden prvi let modernizovanog aviona petog pokoljenja Su-57. Avionom je pilotirao iskusni pilot Sergej Bogdan. Let je trajao 56 minuta i tokom leta nije bilo nikakvih problema, rekli su u korporaciji.

U kompaniji OAK su pojasnili da je na avionu testiran celokupan kompleks opreme koja sada ima veće funkcije, to je sada inteligentna oprema koja pruža podršku posadi aviona i to uz primenu širokog spektra novih tipova naoružanja.

U korporaciji su dodali da je na avionu moguće ugraditi i motor drugog stepena.

Avion Su-57 (ranije PAK FA) je ruski lovac pete generacije namenjen uništavanju svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih ciljeva. Ima nadzvučnu krstareću brzinu, može da vrši manevre sa velikim preopterećenjima i opremljen naprednom elektronikom. Prvi put je poleteo 2010. godine.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)