SEUL KORISTIO ARTILJERIJU, PJONGJANG ODGOVORIO: Snažnim vojnim protivmerama uzvratili na "provokaciju"

Novosti Onlajn

14. 10. 2022. u 08:27

NEKOLIKO sati nakon lansiranja rakete Severne Koreje, Pjongjang je rekao da je preduzeo „snažne vojne protivmere” kao odgovor na artiljerijsku vatru Južne Koreje u blizini linije razgraničenja, rekao je portparol severnokorejske vojske u saopštenju u petak.

СЕУЛ КОРИСТИО АРТИЉЕРИЈУ, ПЈОНГЈАНГ ОДГОВОРИО: Снажним војним противмерама узвратили на провокацију

Foto AP

- Prema izveštaju o kretanju neprijatelja na frontu, južnokorejska vojska je 13. oktobra vodila artiljerijsku vatru oko 10 sati u blizini prednjeg odbrambenog područja Petog korpusa KPA - rekao je portparol Generalštaba Korejske narodne armije (KPA) u saopštenju, a prenela je Korejska centralna novinska agencija (KCNA)

Portparol je rekao da su preduzete "jake vojne kontramere" da se odgovori na ono što je opisao kao "provokativnu akciju".

Priroda tih mera nije otkrivena, ali je izjava data nekoliko sati nakon lansiranja severnokorejske balističke rakete, koju su otkrili Japan i Južna Koreja.

Portparol je takođe rekao da KPA "šalje strogo upozorenje" južnokorejskoj vojsci, koja "nepromišljenom akcijom podstiče vojnu napetost u oblasti fronta".

Prema japanskom ministarstvu odbrane, projektil je prešao rastojanje od 650 km, dostigavši maksimalnu visinu od 50 km i pao van isključive ekonomske zone Japana. To je bilo 27. lansiranje projektila Severne Koreje ove godine, pošto je Pjongjang pojačao svoje raketne aktivnosti u poslednjih nekoliko nedelja.

U tom kontekstu, Sjedinjene Države su rasporedile svoj nosač aviona USS Ronald Regan u regionu i izvele trilateralne vežbe sa Južnom Korejom i Japanom 30. septembra, što je izazvalo ljutiti odgovor Pjongjanga. - preneo je TASS.

BONUS VIDEO:

RANjENI OBLAKODER: Pogledajte oštećenja u Kijevu posle granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)