TRASOVA NAJGORA OD SVIH: Uspela da prevaziđe i crne rekorde Borisa DŽonsona

Novosti Onlajn

09. 10. 2022. u 20:37

NOVA britanska liderka je čak uspela da 'prevaziđe' najgore rekorde svog prethodnika, pokazala je anketa

ТРАСОВА НАЈГОРА ОД СВИХ: Успела да превазиђе и црне рекорде Бориса Џонсона

Foto: Profimedia

Rejting odobravanja britanske premijerke Liz Trus pao je na novi minimum od -47 u anketi Observera objavljenoj u nedelju. Njena popularnost je niža nego što je Boris Džonson bio na vrhuncu njegove političke karijere, i najgora je ikada zabeležena od strane britanske novinske kuće.

Prema istraživanju , oko 64% ​​glasača ne odobrava posao koji Tras radi, dok samo 16% odobrava, što dovodi do ukupne ocene odobravanja od -47 kada se zaokruži. Podjednako nepopularan među pristalicama i protivnicima Bregzita, većina glasača (53%) smatra da bi Tras trebalo da podnese ostavku, samo mesec dana nakon što je preuzeo dužnost.

Sumorni rejting odobravanja Liz Tras dolazi uprkos tome što je nova premijerka održala glavni govor na godišnjoj konferenciji Konzervativne stranke u Birmingemu prošle nedelje. Takvi događaji obično daju liderima podsticaj u anketama, jer imaju priliku da objasne svoju političku platformu prijemčivoj masi.

Međutim, Trasovo pojavljivanje u Birmingemu usledilo je dve nedelje nakon što je kancelar Kvasi Kvarteng predstavio „mini-budžet“ koji je predviđao smanjenje poreza od milijarde funti koje je dovelo do pada britanske funte i Međunarodnog monetarnog fonda koji je pozvao Tras da „ponovno proceni „ njen plan, tvrdeći da bi to samo povećalo inflaciju i nejednakost.

Trasova je ostala pri svom pištolju, tvrdeći da je njen ekonomski plan neophodan za „rast naše ekonomije“, i okrivljujući Rusiju za posrnulu ekonomiju u Velikoj Britaniji i krizu troškova života.

Premijerkin rejting je sada niži nego što je Boris Džonson bio na vrhuncu skandala „ Partigejt “, koji je doveo do njegove ostavke u julu. Takođe je niži nego što je imala Tereza ​​Mej u nedeljama pre njene ostavke 2019. i najniža je ocena premijerke koju je ikada zabeležio Obzerver - prenela je RT.

BONUS VIDEO:

EKSPLOZIJA NA KRIMSKOM MOSTU: Jezivi prizori, gori vagon cisterna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja