MOGUĆ DOGOVOR? Mask zatražio odlaganje parnice sa Tviterom za 28. oktobar

Tanjug

07. 10. 2022. u 00:48

AMERIČKI milijarder Ilon Mask zatražio je od sudije da odloži njegovu parnicu sa "Tviterom" za 28. oktobar, što je sudija u Delaveru odobrio, javio je danas Rojters.

МОГУЋ ДОГОВОР? Маск затражио одлагање парнице са Твитером за 28. октобар

Foto AP

Spor se vodi zbog nerešenog finansiranja sporazuma o kupovini "Tvitera" postignutog u aprilu, vrednog 44 milijarde dolara.

Mask i kompanija "Tviter" mogli bi da postignu dogovor o okončanju parnice narednih dana, što će omogućiti najbogatijem čoveku na svetu da kupi tu kompaniju za 44 milijarde dolara.

Mask, koji je i direktor kompanije "Tesla", predložio je "Tviteru" da, ukoliko ta kompanija prekine spor sa njim, pristane na uslove iz sporazuma koji je postignut u aprilu - da kupi kompaniju za 54,20 dolara po akciji.

U pokušajima da okončaju parnicu, dve strane su se dogovorile da Maskovo svedočenje na pripremnom ročištu pred sudom u Delaveru, koje je trebalo da se obavi danas, bude odloženo, ali da se pregovori o završetku parnice nastavljaju.

Suđenje je prethodno bilo zakazano za 17. oktobar.

Nakon najave u utorak da će Mask nastaviti sa preuzimanjem "Tvitera", obustavljeno je trgovanje akcijama ove društvene mreže.

Foto AP

Mask je nekoliko nedelja kasnije odustao od postignutog dogovora, navodeći da je zabrinut jer je broj botova na platformi veći nego što je "Tviter" tvrdio.

"Tviter" je negirao optužbe i tužio Maska da bi ga primorao da se dogovor realizuje, nakon čega je došlo i do naglog pada vrednosti akcije Maskove kompanije "Tesla".

BONUS VIDEO - TVITERAŠI SE SMEJU AMERIKANCIMA: Ovi momci su pobedili protiv snaga NATO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PREŽIVEO UZ POMOĆ KOCKE Kako je Bjela živeo u Americi - snimatelj otkrio nepoznate detalje: Izvukao nas je