ITALIJA UVODI NOVE SANKCIJE RUSIJI? Meloni razgovarala sa Zelenskim, ubrzo našli "zajednički jezik"

Milica OSTOJIĆ, specijalno za "Večernje novosti" - RIM

05. 10. 2022. u 17:40

IAKO još nije dobila mandat za sastav nove italijanske Vlade, sada već pretpostavljeni budući premijer Đorđa Meloni imala je telefonski razgovor sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

ИТАЛИЈА УВОДИ НОВЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ? Мелони разговарала са Зеленским, убрзо нашли заједнички језик

Foto: Profimedia/EPA

Urazgovoru je podvučeno nekoliko tačaka podrške ukrajinskoj Vladi nakon formiranja italijanske Vlade.

- Uvesti nove sankcije Rusiji, sa posebnim naglaskom ojačavanja sankcija EU o izdavanju turističkih viza građanima Rusije od strane zemalja EU - jedna je od mera koje je podvukla Melonijeva, podsećajući na bliskost njene partije Italijanska Braća i Evropskih konzervativaca Ukrajini, a kakvu su i pokazali prema Kijevu već od prvog dana rata kao i „svoju punu podršku slobodi ukrajinskog naroda.

Buduća premijerka iskazala je jasan stav da „Deklaracija o aneksiji četiri regiona Ukrajine od strane Rusije nema nikakvu vrednost ni pravosnažnu niti političku“ i podvukla njen angažman u svakom diplomatskom naporu korisnom za prekid ratnih sukloba.

Sa svoje strane Zelenski je čestitao Melonijevoj na pobedi njene partije na izborima i rekao da je „jasno da može računati na unosnu saradnju sa narednom italijanskom Vladom“. On se zahvalio „za podršku Italije koja je donela novi Dekret o slanju oružja“ poželevši budućoj premijerki da će moći „što pre da ode u Kijev“.

BONUS VIDEO - KAKO JE ASANŽ POKRENUO LAVINU: Pre 15 godina nastao je Vikiliks

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (7)

SRBIJA JE PRVAK SVETA U BASKETU! Kakav pozdrav Amerikancima iz zemlje košarke - za istoriju!  (VIDEO)