NEMAČKA federalna policija BKA pretpostavlja da su prošlonedeljne eksplozije na gasovodima Severni tok bile "ciljani čin sabotaže" u koji su verovatno umešani državni akteri, objavio je nedeljnik Špigl, pozivajući se na pismo upućeno predstavnicima industrije.

Komentari (4)

Carica Sveta

05.10.2022. 16:49

Apsolutno se slažem da ovakav incident na gasovodu Severni tok 2 nije mogao da se desi bez učešća trenutnog rukovodstva u Berlinu. I zalažem se za nepristrasnu istragu sa ruskom stranom. Ovakvi događaji otvaraju još jednu Pandorinu kutiju, ili makar puštaju još jednog demona u svet. Napade na gasna postrojenja kako se kome učini zgodnim da naškodi rivalima ili konkurentima. Zato je ovo zastrašujući događaj koji ima kapacitet da izazove nesagledive ekološke i humanitarne posledice. Obustavljanje snabdevanja gasom , nametanje dobavljača i cena, povećanje zagađenja zbog transporta trajektima, umesto cevima, zagađenje na terminalima za transformaciju gasa iz škriljaca, povećanje korišćenja uglja i mazuta zbog krize, uz najavljene štednje i smrzavanje, koliko je to katastrofa u jednoj priči. U vreme klimatskih ekstrema. Možda sam ja glupa, ali sigurna sam da nisam. Jer umem da računam i razdvojim politiku od života i ekonomije. Ja znam šta je funkcinalni ooerativno-strateški sistem. Pa ja sam ga kreirala od 2013 do 2020 sa tačno definisanim međuzavisnostima, ovlašćenjem, funkcijama.

Ivan Zgrozeni

05.10.2022. 18:55

Amerikanci su izvrsili sabotazu. Videli su da Nemacka omeksava stav prema Rusiji pod pritiskom javnosti pa Se uplasili da ce Solc da klekne pred Putinom kao sto je Bajden kleknuo pred Madurom (Koji je nelegitimni predsednika posto su SAD za legitimnog predsednika priznale Guyana, ili Guarida, Kako li Se vec zvao onaj jadnik). Koji licemeri!

Glupi Izveštaj

05.10.2022. 18:57

Verovatno su umešani državni akteri je jedna id najglupljih konstatacija iz koje se sve vidi za one koji čitaju između redova. Dakle Amerikanci su sabotirali ali ne smemo to da kažemo, kako je to lepo objasnila glupa komisija u svom još glupljem izveštaju.