ZELENSKI POSLE RAZGOVORA SA BAJDENOM: Lepo je čuti od američkog predsednika da ukrajinska vojska i narod inspirišu ceo svet

P. Z. S./ ukrinform.ua

04. 10. 2022. u 21:51

PREDSEDNIK Volodimir Zelenski je sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom razgovarao o dodatnim sankcijama Rusiji, situaciji na frontu, izvozu poljoprivrednih proizvoda i zajedničkim međunarodnim merama.

ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА БАЈДЕНОМ: Лепо је чути од америчког председника да украјинска војска и народ инспиришу цео свет

Foto AP


Šef ukrajinske države je to saopštio u Telegramu, prenosi Ukrinform.

-Razgovarao sam sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom. Razgovarali smo o dodatnim sankcijama, situaciji na bojnom polju i važnosti očuvanja izvoza poljoprivrednih proizvoda morem. Koordinisali smo napore pre zajedničkih međunarodnih događaja, rekao je Zelenski.

On je naglasio da međunarodna zajednica treba da da zajednički odlučan odgovor na drske pokušaje pripajanja ukrajinskih teritorija.

Šef države je takođe zahvalio predsedniku SAD i celom američkom narodu na stalnoj odbrambenoj i finansijskoj podršci.

-Bilo mi je zadovoljstvo da čujem reči predsednika Bajdena da naša vojska inspiriše ceo svet, naš narod inspiriše ceo svet. I ovo je istina: naša pobeda u ovom ratu će pokazati koliko Ukrajina može da da globalnoj snazi slobode, globalna snaga demokratije, rekao je Zelenski.

Kako je saopšteno, 4. oktobra vlada Sjedinjenih Američkih Država objavila je dodelu još jednog paketa vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 625 miliona dolara.

BONUS VIDEO: SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)