ZELENSKI OTKRIO: Nije samo Liman u fokusu ofanzive - nastavlja se juriš na Herson

Novosti online

03. 10. 2022. u 16:10

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je da su Ukrajinske oružane snage zauzele dva naselja na severu Hersonske oblasti - Arhangelske i Miroljubivka, u okviru tekuće kontraofanzive.

ЗЕЛЕНСКИ ОТКРИО: Није само Лиман у фокусу офанзиве - наставља се јуриш на Херсон

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Kako piše Kijev indipendent, 29. avgusta je neimenovani izvor iz ukrajinske vojske rekao za Si-En-En da su oslobođeni Novodmitrovka, Arhangelske, Tomina Balka i Pravdine u Hersonskoj oblasti.

To bi značilo da je selo Arhangelske više puta prelazilo iz "ruke u ruku".

U svom večernjem obraćanju 2. oktobra, predsednik Volodimir Zelenski je rekao da uspeh Ukrajine u kontraofanzivi nije ograničen na Liman.

Liman su ruske snage koristile kao čvorište za snabdevanje radi pokretanja napada u severnom delu Donjecke oblasti od kada je zauzet u maju.

Liman je u potpunosti zauzet 2. oktobra.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: DELIMIČNA MOBILIZACIJA U TOKU - Novi regruti okupljaju se u Sevastopolju, Kemerovu i Jakutsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu