SUKOB POLICIJE I STUDENATA: Iranska televizija javlja da su snage bezbednosti napale domove i pucale iz oružja (VIDEO)

Novosti online

03. 10. 2022. u 08:24

IRANSKA policija sukobila se u nedelju sa studentima na jednom od najprestižnijih univerziteta u zemlji, izvestili su društveni i državni mediji.

СУКОБ ПОЛИЦИЈЕ И СТУДЕНАТА: Иранска телевизија јавља да су снаге безбедности напале домове и пуцале из оружја (ВИДЕО)

Foto: Ap Photo

U izveštajima se navodi da je veliki broj studenata na univerzitetu Šarif u Teheranu bio zarobljen na parkingu kampusa, preneo je Bi-Bi-Si.

Na jednom video-snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako studenti beže od bezbednosnih snaga u kampusu univerziteta Šarif, a iz daljine se čuju zvuci koji podsećaju na pucnje.

U drugom video-snimku, čini se da bezbednosne snage na motorima pucaju na automobil sa putnikom koji snima video.

TV kanal Iran Internešnal izvestio je da su snage bezbednosti napale studentske domove i pucale iz oružja.

Nedelja je bila prvi dan semestra za mnoge studente koji prvi put pohađaju univerzitet Šarif.

U izveštajima se navodi da se veliki broj ljudi okupio ispred glavne kapije kampusa kasno uveče nakon što su čuli za sukobe.

Bi-Bi-Si navodi da nije u mogućnosti da proveri šta se zapravo desilo na univerzitetu.

Prethodne dve večeri došlo je do eskalacije antivladinih protesta u Teheranu i mnogim drugim gradovima širom zemlje, uprkos rastućem broju poginulih.

Antivladini protesti izbili su u Iranu u septembru nakon smrti žene koju je pritvorila policija za moral.

Mahsa Amini (22) pala je u komu nekoliko sati nakon što ju je policija za moral uhapsila zbog navodnog kršenja pravila nošenja hidžaba.

Protesti su počeli posle njene sahrane, proširili se širom zemlje i postali najgori nemiri viđeni u zemlji godinama unazad, navodi Bi-Bi-Si.


BONUS VIDEO: Sećanje na Pavla Vujisića
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi