"ZAPAD JE SPREMAN DA SVAKU ZEMLJU GURNE POD AUTOBUS" Putin o jednopolarnoj hegemoniji - "Izazivaju obojene revolucije i iniciraju masakr"

Tanjug

29. 09. 2022. u 19:30

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Zapad, sprovodeći svoju politiku diktata u svim sverama, stvara sve više problema.

ЗАПАД ЈЕ СПРЕМАН ДА СВАКУ ЗЕМЉУ ГУРНЕ ПОД АУТОБУС Путин о једнополарној хегемонији - Изазивају обојене револуције и иницирају масакр

FOTO: Tanjug/AP

- Držeći se čvrsto za prošlost i pokušavajući da sprovede diktatorsku politiku u svim sferama, od međunarodnih odnosa i ekonomije, do kulture i sporta, ovakav kolektivni Zapad stvara sve više problema i kriza. Nameću pritisak onim zemljama koje žele da idu suverenim putem razvoja - rekao je ruski lider na sastanku sa šefovima obaveštajnih služba Zajednice nezavisnih država (ZND), preneo je TAS S.

Putin je naveo da je Zapad spreman da svaku državu "gurne pod autobus" i pretvori je u tlo pogodno za krize, da izazove obojene revolucije i masakr.

- Jureći svoje ciljeve, naši geopolitički neprijatelji, naši oponenti kako ih odnedavno zovemo, spremni su da svakoga ''gurnu pod autobus'', bilo koju zemlju, kako bi stvorili pogodno tle za krize, da izazovu obojene revolucije i iniciraju masakr. To smo videli mnogo puta - naglasio je Putin.

Putin ističe da se jednopolarna hegemonija neumoljivo raspada i da se uspostavlja pravedniji svetski postupak, ali da se Zapad ne miri sa time.

- Svedoci smo teškog procesa formiranja poštenijeg svetskog poretka. Prate ga dobro poznati tinjajući problemi. Jednopolarna hegemonija se neumoljivo raspada i to je realnost koju Zapad ne želi da prihvati. Odatle sve proizilazi - ocenio je ruski predsednik.

On je dodao da su u aktuelnim okolnostima spoljna bezbednost i unutrašnja stabilnost najvažniji za razvoj članica Zajednice nezavisnih država.

BONUS VIDEO: 

DELIMIČNA MOBILIZACIJA U TOKU: Novi regruti okupljaju se u Sevastopolju, Kemerovu i Jakutsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (6)

KURTIJEVA POLICIJA BACA ŠOK BOMBE: Drama na severu Kosova i Metohije