KUĆE I ZGRADE ZAVRŠILE U OKEANU: Oluja Fiona pogodila ispočni deo Kanade, ljudi u šoku - "Ovo je najstrašnija stvar koju sam ikada video"

Tanjug

24. 09. 2022. u 23:50

SNAŽNA oluja ''Fiona'' zahvatila je danas istočni deo Kanade zbog čega je stanovništvo evakuisano, dalekovodi i drveće oboreno, dok su mnogi domovi pretvoreni u gomilu ruševina.

КУЋЕ И ЗГРАДЕ ЗАВРШИЛЕ У ОКЕАНУ: Олуја Фиона погодила испочни део Канаде, људи у шоку - Ово је најстрашнија ствар коју сам икада видео

Foto: Printskrin

Američki Nacionalni centar za uragane (NHC) saopštio je da je centar oluje sada u zalivu Svetog Lorensa nakon što je prošao Novu Škotsku, preneo je Rojters. NHC je saopštio da je oluja ''Fiona'', nakon što je uzela danak u Novoj Škotskoj i Ostrvu Princa Edvarda, pogodila NJufaundlend i istočni Kvebek, ali da će verovatno oslabiti.

Port-o-Bask, na jugozapadnom kraju NJufaundlenda sa 4.067 stanovnika, proglasio je vanredno stanje i evakuisao delove grada koji su poplavljeni, izjavio je gradonačelnik Brajan Baton. Nekoliko kuća i stambena zgrada završili su u moru, rekao je Rene Roj, glavni urednik "Vrekhaus viklija" u Port-o-Basku, za kanadsku televiziju.

- Ovo je najstrašnija stvar koju sam ikada video u svom životu - rekao je Roj, opisujući mnoge domove kao samo gomilu ruševina u okeanu. Policija istražuje da li je jedna ženska osoba nastradala tako što je završila u moru, javio je CBC.

Kanadski premijer DŽastin Trudo održao je jutros sastanak sa članovima vladinog tima za hitne slučajeve i o tome će obavestiti kasnije novinare, izjavila je njegova portparolka.

- Naša vlada je spremna da podrži pokrajine dodatnim resursima - naveo je Trudo na Tviteru.

U udaru oluje Fiona, koja je pre skoro nedelju dana pogodila Portoriko, nastradalo je najmanje osam osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

ZAHAROVA O IZJAVI BORELJA DA NA BALKANU NE ZNAJU KO JE PUTIN: Degradacija Zapada ne znači da je u toku isti proces i kod drugih naroda