OČEKUJU SE NEMIRI U NEMAČKOJ: Inflacija i rast cena energenta mogli bi se negativno odraziti na unutrašnju sigurnost u zemlji

Novosti online

24. 09. 2022. u 21:03

NEMAČKI savezni ured za borbu protiv kriminala predviđa da bi se inflacija i rast cena energenta mogli negativno odraziti na unutrašnju sigurnost u zemlji i izazvati slične probleme kao tokom pandemije korona virusa, prenose nemački mediji.

ОЧЕКУЈУ СЕ НЕМИРИ У НЕМАЧКОЈ: Инфлација и раст цена енергента могли би се негативно одразити на унутрашњу сигурност у земљи

Foto: Profimedia

 - Možemo očekivati sličnu situaciju kao i tokom protesta protiv mera za suzbijanje pandemije kada se jedan značajni deo stanovništva osetio ugroženim zbog političkih odluka - stoji u proceni BKA koje citira dnevnik Tages Špigl, a prenosi Hina. Prema istom izveštaju i ekstremno islamističke snage bi mogle postojeću kriznu situaciju iskoristiti za delovanje.

Navodi se da je jedan čelnik "Islamske države" sledbenike u Evropi pozvao da iskoriste rat Rusije i Ukrajine i nestabilnu političku situaciju u Evropi.

Nemački savezni ured za borbu protiv kriminala osim širenja nemira od strane desnih ekstremista i islamista očekuje i nasilne akcije krajnje levih snaga.

 - Očekujemo proteste i blokade objekata energetske infrastrukture - stoji u izveštaju.

Podsećamo, pre nekoliko dana jedna grupa klimatskih aktivista je na pola dana blokirala rad jedne termoelektrane na ugalj na istoku Nemačke.

BKA smatra da bi desne ekstremne snage mogle izvršiti i napade na političare kao što je to bio slučaj i tokom pandemije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POMRAČENJE U BERLINU: Bez ambijentalnog osvetljenja zbog štednje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (3)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju