DOGOVOREN PREKID VATRE JERMENIJE I AZERBEJDŽANA: Sinoć izbili žestoki sukobi na granici, Pašinjan pričao sa Putinom i Blinkenom

Novosti online

13. 09. 2022. u 08:59

AZERBEJDžANSKI mediji izvestili su da su se Baku i Jerevan danas od 9.00 časova po lokalnom vremenu dogovorili o prekidu vatre u novom sukobu u kome ima ljudskih žrtava, prenosi agencija RIA Novosti.

ДОГОВОРЕН ПРЕКИД ВАТРЕ ЈЕРМЕНИЈЕ И АЗЕРБЕЈЏАНА: Синоћ избили жестоки сукоби на граници, Пашињан причао са Путином и Блинкеном

Foto: Depositphotos/EPA

- Postignut je sporazum o prekidu vatre između Jermenije i Azerbejdžana od danas od 9.00 sati po lokalnom vremenu - preneo je Sputnjik Azerbejdžan pozivajući se na svoje izvore, navodi ruska agencija.

Tokom noći izbili su oružani sukobi na jermensko-azerbejdžanskoj granici, a strane se međusobno optužuju da su započele novo zaoštravanje.

Jerevan je naveo da je azerbejdžanska vojska granatirala teritoriju Jermenije koristeći artiljeriju i bespilotne letelice.

Baku je saopštio da je jermenska vojska pucala na položaje azerbejdžanskih trupa na granici, kada je došlo do sukoba.

Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana optužilo je Jermeniju da namerava da poremeti mirovni proces.

Obe strane su izvestile o žrtvama među pripadnicima svoje vojske, navodi agencija RIA Novosti.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan razgovarao je noćas telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u vezi sa zaoštravanjem situacije na granici sa Azerbejdžanom, saopštila je pres-služba jermenske vlade.

Jermenska strana takođe je razgovarala sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, koje su obavestili o situaciji na granici.

Nakon toga Blinken je saopštio da su SAD duboko zabrinute zbog sukoba na granici Jermenije i Azerbejdžana i da pozivaju strane da hitno prekinu vatru.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: DOSIJE - Rat Jermenije i Azerbejdžana - vizuelna rekonstrukcija događaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)