POLjSKA procenjuje štetu koju je nanela Nemačka u Drugom svetskom ratu na 1,3 biliona evra i zahteva obeštećenje. Nemački kancelar Šolc odbacuje taj zahtev i kaže da je sve već regulisano međunarodnim pravnim aktima, piše Dojče Vele.

ravnomerno

08.09.2022. 04:20

Pa lepo, neka onda traži odštetu i od Rusije, Ukrajine i Belorusije (naslednice SSSR). SSSR je takođe učestvovao u okupaciji Poljske i profitirala od toga. Šta više, navedene države drže značajan deo teritorije koja je između dva svetska rata pripadala Poljskoj. Dalje, Poljska je u dva svetska rata dobila značajne nemačke teritorije, koje je trajno očistila od višemilionskog nemačkog stanovništva. Verovatno ni ti izbegli/prognani Nemci nisu dobili nikakvo obeštećenje za svoju imovinu.

Dragan

08.09.2022. 05:54

Sada se vidi da ovaj rat u Ukrajini je totalno usmeren i protiv Rusije i Evrope ! Amerikanac se najviše bojao saveza Nemacka - Rusija i možda u ovom trenutku izgleda da je dobija šta želi . Ukrajinci i Poljaci su tu instrument , samo mislim da će novembar , decembar ove godine menjati sliku ovog svetskog rata

Saša

08.09.2022. 07:15

Сада важе међународни правни акти ,а кад сте признали КиМ то вас се уопште не дотиче, ту међународни правни акти не постоје.