SPREMAJU SE ZA RAT PROTIV RUSIJE: Britanski oficir upozorio vojnike da se pripreme za mogući sukob

Novosti online

21. 08. 2022. u 21:20

ZASTAVNIK vojske Velike Britanije, Pol Karni, savetovao je vojnike da se spremaju za rat protiv Rusije i da pripreme svoje porodice na mogućnost slanja u Ukrajinu.

СПРЕМАЈУ СЕ ЗА РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Британски официр упозорио војнике да се припреме за могући сукоб

Foto: printskrin jutjub

NJegov savet dolazi nakon što je novi šef britanskog Generalštaba rekao da njihove snage moraju postati sposobne da "pobede Rusiju u borbi".


Pišući za najnovije izdanje časopisa "Soldžer" glavni podoficir britanske vojske govori o tome da britanske trupe moraju da budu "spremne za novu stvarnost".

Karni je u ovom tekstu upozorio da se britanska vojska sada formira tako da odgovori na pretnju od Rusije i da vojnici treba da upozore svoje porodice na potencijalni sukob i mogućnost slanja na istok Evrope, odnosno u Ukrajinu.


- Želim da svi proverimo da li smo fizički sposobni za operacije. Takođe je važno da pripremimo najmilije i porodice, kojima je često dodeljena najteža uloga u našem odsustvu. Moje pitanje je da li sada imate sa njima razgovor o potencijalnom raspoređivanju. Pronađite brojeve za mrežu podrške i relevantne ljude koji im mogu pomoći, kao što su službenik za dobrobit jedinice ili sveštenik. Ovo je ključno jer bismo mogli da budemo van kontakta tokom dužeg perioda na misiji. Obezbeđivanje da naši voljeni imaju podršku koja im je potrebna je takođe od vitalnog značaja za nas, jer nećemo dati 100% na misiji ako su zabrinuti kod kuće - napisao je Karni, a prenosi RT.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na pozicijama ruske vojske
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

ODMAH GA BACITE U SMEĆE: Evo zašto ne treba da se čuva karton od jaja