PUTIN OŠTRO KRITIKOVAO DIREKTORA DRŽAVNE FIRME: "To nije u interesu otadžbine"

Novosti online

18. 08. 2022. u 21:59

PREDSEDNIK Ruske Federacije kritikovao je danas direktora preduzeća "Ujedinjene brodogradnje" tokom sastanka na kom je razmatrano pitanje izgradnje novih plovila, piše TASS.

ПУТИН ОШТРО КРИТИКОВАО ДИРЕКТОРА ДРЖАВНЕ ФИРМЕ: То није у интересу отаџбине

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

Ruski predsednik je rekao da je kršenje finansijske discipline štetno po interese Otadžbine, čak i kada je upravo motivisano tim interesima.

Putin je pitao šefa "Ujedinjene brodogradnje" Alekseja Rahmanova zašto je njegovo preduzeće nagomilalo toliko neisplativih ugovora.

Rahmanov je odgovorio da je korporacija delovala u korist mušterija, pre svega državnih preduzeća, kako bi što pre završila izgradnju brodova, a da je pitanje novca bilo u drugom planu.

- Možda je to pogrešan pristup, ja se posipam pepelom, ali uvek mi se činilo da je na prvom mestu otadžbina, a onda naše finansije - rekao je Rahmanov Putinu.

- Želeo bih da vam skrenem pažnju na činjenicu da su interesi Otadžbine direktno povezani sa finansijskom disciplinom - odgovorio je Putin.

Prema njegovim rečima, "kršenje finansijske discipline nije u interesu Otadžbine".

- Što se tiče interesa kupca, onda ovde, naravno, treba da radite sa kupcem, da obezbedite njegove interese, ali to ne znači da treba da to radite tupavo: započnite gradnju, završite, a onda se bavite finansijama, prilagođavajući sve jedno drugom - naglasio je predsednik Ruske Federacije.

Korporacija "Ujedinjena brodogradnja" je ruski državni holding, sa sedištem u Sankt Peterburgu.

"Ujedinjena brodogradnja" je osnovana ukazom predsednika Putina 2007. godine. 

Ove godine, nakon pokretanja ruske specijalne operacije u Ukrajini, Australija je uvela sankcije protiv ruske brodograditeljske korporacije.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: LOVCI-BOMBARDERI SU-34 IZNAD UKRAJINE - Snimak Ministarstva odbrane Rusije o dejstvu avijacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

S PINKOM SAM ZAVRŠIO: Žika se povukao se ekrana - evo čime se danas bavi