BRITANSKI MEDIJI UPOZORAVAJU: Svaki treći Britanac ove zime neće moći da plati račun za struju

Novosti online

18. 08. 2022. u 10:56

OVE jeseni 13 miliona Britanaca će se zadužiti za gas i struju, a u januaru bi broj ljudi koji neće moći da plate račune za struju mogao da poraste na svaki treći, piše The Independent.

БРИТАНСКИ МЕДИЈИ УПОЗОРАВАЈУ: Сваки трећи Британац ове зиме неће моћи да плати рачун за струју

Foto: Profimedia

 - Postaje sve jasnije da će skokovite cene progutati svu pomoć koja je do sada najavljena - rekla je izvršna direktorka Citizens Advice-a, Claire Moriarti, pozivajući na povećanu podršku za najugroženije.

Računi za struju u Velikoj Britaniji mogli bi premašiti 100 funti sedmično, prema Aukilione, konsultantskoj kući za energiju .

Kompanija je takođe istakla da će prosečna domaćinstva morati da plaćaju oko 4-5 hiljada funti godišnje ako cene gasa ne padnu u narednim mesecima.

Podsećamo, nakon početka ruske vojne specijalne operacije u Ukrajini, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu.

Mnoge zemlje su najavile zamrzavanje ruske imovine, sve su glasniji pozivi da se napusti energetska energija iz Rusije.

Ove mere su se ispostavile kao problem za same SAD i Evropu – dovele su do povećanja inflacije i cena hrane i goriva.

Kako je primetio Vladimir Putin, sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji, a njihov glavni cilj je da pogoršaju živote miliona ljudi.

 Ipak, prema njegovim rečima, aktuelni događaji povlače crtu pod globalnom dominacijom Zapada i u politici i u ekonomiji.

BONUS VIDEO:

POMRAČENjE U BERLINU: Bez ambijentalnog osvetljenja zbog štednje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RAT U UKRAJINI: Više mrtvih u velikom napadu ukrajinskih dronova, Rusi odgovorili napadom na bazu u Konotopu