NAŠA DUŽNOST JE DA OŠTRO ODGOVORIMO: Putin o pokušajima lažiranja istorije Drugog svetskog rata, nacizmu, rusofobiji, ali i toku SVO

Novosti online

15. 08. 2022. u 17:44

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin, na forumu "Armija 2022", najavio je potrebu da se oštro odgovori na pokušaje falsifikovanja istorije Drugog svetskog rata, manifestacije neonacizma, rusofobije i rasizma.

НАША ДУЖНОСТ ЈЕ ДА ОШТРО ОДГОВОРИМО: Путин о покушајима лажирања историје Другог светског рата, нацизму, русофобији, али и току СВО

Foto AP

- Ne treba zaboraviti pouke strašne tragedije do koje je nacizam doveo čovečanstvo u 20. veku. Naša dužnost prema sećanju na milione žrtava Drugog svetskog rata je da oštro reagujemo na pokušaje falsifikovanja istorije, da se suprotstavimo širenju bilo kakvog oblika neonacizma, rusofobije i rasizma - izjavio je Putin.


On je napomenuo da je održavanje međunarodnog antifašističkog kongresa u okviru foruma od velikog društvenog i političkog značaja.

Prvi čovek površinski najveće zemlje na svetu osvrnuo se takođe i na tok specijalne vojne operacije u Ukrajini i rekao da ruska vojska jasno ispunjava sve zadatke i da korak po korak oslobađa teritoriju Donbasa.

- Danas, u toku specijalne vojne operacije, naši vojnici, zajedno sa borcima Donbasa, časno ispunjavaju svoju dužnost, boreći se za Rusiju, za miran život u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Oni jasno ispunjavaju sve postavljene zadatke, korak po korak oslobađajući zemlju Donbasa - rekao je Putin na forumu "Armija  2022".

Podsetimo, lider Ruske Federacije je u parku Patriot takođe dodao da su primerci ruskog oružja nove generacije godinama, pa čak i decenijama ispred stranog naoružanja.

Forum "Armija 2022" trajaće do 21. avgusta. U okviru njega planirano je da se održi 289 događaja u objektima "Patriota" koga takođe nazivaju i "ruski Diznilend", na poligonu "Alabino", na aerodromu "Kubinka", kao i u svim vojnim okruzima u više od 30 regiona Rusije. Na forumu će učestvovati vojne delegacije iz 72 zemlje sveta.
 

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na frontu u Donbasu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja