PARALIZA U NJUJORKU: U otpadnim vodama najvećeg grada Amerike pojavio se opasan virus, sva sreća ima leka

Novosti online

13. 08. 2022. u 22:45

NAUČNICI su otkrili poliovirus u otpadnim vodama iz Njujorka, što sugeriše da virus neotkriveno kruži širom gradske oblasti.

ПАРАЛИЗА У ЊУЈОРКУ: У отпадним водама највећег града Америке појавио се опасан вирус, сва срећа има лека

Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja države Njujork i ministarstvo zdravlja i mentalne higijene Njujorka, objavili su svoja otkrića o virusu za koji se zna da izaziva trajnu paralizu, pa čak i smrt, i naravno upozorili su građane na pretnju.

 - Rizik za Njujorčane je stvaran, ali odbrana je tako jednostavna - vakcinišite se protiv dečje paralize. Sa dečjom paralizom koja cirkuliše u našim zajednicama, jednostavno, nema ništa važnije od vakcinacije naše dece da bismo ih zaštitili od ovog virusa i ako ste nevakcinisana ili nepotpuno vakcinisana odrasla osoba, molimo vas da izaberete sada da dobijete vakcinu - naveo je dr Ešvin Vasan, komesar za zdravstvo grada Njujorka u saopštenju za štampu ministarstva zdravlja.

Kako javljaju američke novine, slučaj dečje paralize identifikovan je u okrugu Rokland, severno od Njujorka, krajem jula, ali to je bio "samo sam vrh ledenog brega" i pokazatelj da "mora biti nekoliko stotina slučajeva u zajednici koji cirkulišu", rekao je dr Hoze Romero, direktor iz Nacionalnog centra za imunizaciju i respiratorne bolesti CDC.

BONUS VIDEO:

UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Sekirom napao čoveka u banci - žrtva hitno prebačena u bolnicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati