RUSIJA UPOZORILA NA MOGUĆE PROVOKACIJE UKRAJINE: "Svi dobro znamo za šta je sposobna kijevska vlada"

Tanjug

12. 08. 2022. u 00:43

UKRAJINA bi mogla da iskoristi nuklearnu elektranu Zaporožje za organizovanje gnusnih provokacija ako se ruske trupe povuku iz tog postrojenja, ocenio je danas stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj situaciji u vezi sa nukelarkom.

РУСИЈА УПОЗОРИЛА НА МОГУЋЕ ПРОВОКАЦИЈЕ УКРАЈИНЕ: Сви добро знамо за шта је способна кијевска влада

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

- Svi dobro znamo za šta je sposobna kijevska vlada, a svet je već imao priliku da se u to uveri. Oni koji predlažu povlačenje ruskih snaga moraju da razumeju posledice koje mogu da uslede kada ovaj objekat više ne bude bio zaštićen, a kijevske snage i nacionalističke grupe dobiju priliku da ga iskoriste za najstrašnije moguće provokacije - poručio je Nebenzja, prenela je agencija TAS S.

Takođe, kako je rekao, demilitarizacija bi nuklearnu elektranu u Zaporožju učinila podložnijom provokacijama i terorističkim napadima.

- Demilitarizacija postrojenja učinila bi je ranjivom za sve one koji su spremni da uđu u njega sa nejasnim ciljevima. Ne možemo da isključimo provokacije i terorističke napade na postrojenje. Naša dužnost je da je sačuvamo - kazao je Nebenzja.

On je dodao da bi generalni sekretar UN Antonio Gutereš trebalo da detaljno objasni svoj predlog o stvaranju bezbednosnog perimetra oko nuklearke Zaporožje.

BONUS VIDEO - "GRAD" U AKCIJI: Dejstvo višecevnog bacača DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

KOMŠIJINE KOZE MU POJELE KUKURUZ: Vidite kako mu se osvetio - sam, bez suda i policije! Sad mu preti robija