ENERGETSKO "ROPSTVO" BRITANACA: Domaćinstva na Ostrvu duguju dobavljačima 1,5 milijardu dolara

D. D. S.

11. 08. 2022. u 14:03

Britanska domaćinstva već duguju rekordnih 1,3 milijarde funti (1,5 milijardi dolara) dobavljačima energije uoči zime, izvestila je agancija "Blumberg". Oko 6,5 miliona domaćinstava duguje u proseku 206 funti (252 dolara) provajderima.

ЕНЕРГЕТСКО РОПСТВО БРИТАНАЦА: Домаћинства на Острву дугују добављачима 1,5 милијарду долара

Od sledećeg meseca skuplji kilovati, Foto PR EPS

Objašnjava se da svake godine, od 2018, kada je uvedeno ograničenje cena u Velikoj Britaniji, dugovi domaćinstava postepeno opadaju tokom leta. Međutim, ovogodišnji dug je skočio za 10 procenata između aprila i jula kao rezultat rastućih cena gasa i struje.

Zvaničnici kažu da je dug za energiju dostigao najviši nivo svih vremena u najgorem mogućem trenutku. Već ranije ove godine dobavljači energije su upozorili na ogroman broj kupaca koji kasne sa plaćeanjem računa, a situacija se od tada pogoršala pošto su se veleprodajne cene gasa više nego udvostručile na Ostrvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu