ERDOGAN POSLAO PORUKU IZRAELU: Nema opravdanja za ubijanje palestinskih civila

Tanjug

09. 08. 2022. u 00:46

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas povodom poslednjih sukoba između Izraela i Palestinskog islamskog džihada, da nema opravdanja za ubijanje palestinskih civila i da Turska stoji uz palestinski narod.

ЕРДОГАН ПОСЛАО ПОРУКУ ИЗРАЕЛУ: Нема оправдања за убијање палестинских цивила

Foto: EPA

- DŽamija Al-Aksa je 'crvena linija' za Tursku. Nema opravdanja za ubijanje dece, beba u pelenama. Turska stoji uz palestinski narod i braću iz Gaze - rekao je Erdogan, prenosi Anadolija.

Erdogan je, takođe, dodao je da Ankara podržava dvodržavno rešenje u palestinsko-izraelskom konfliktu i suverenitet Palestinaca. Erdogan je govorio i o borbi protiv terorizma.

- Nastavićemo našu borbu protiv terorizma. I dalje smo pri odluci da uspostavimo sigurnosnu liniju dubine 30 kilometara duž naše južne granice - istakao je Erdogan.

DŽamija Al-Aksa u Jerusalimu je za muslimane jedno od najsvetijih mesta islama. Međutim, Al-Aksa je često poprište sukoba između Izraelaca i Palestinaca, jer se kompleks džamije nalazi u Starom gradu Jerusalima.

Izrael smatra ceo grad svojom prestonicom od kada je okupirao teritoriju grada 1967. godine, iako taj potez nikada nije međunarodno priznat, dok Palestinci Istočni Jerusalim smatraju budućim glavnim gradom svoje nezavisne države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KOMŠIJINE KOZE MU POJELE KUKURUZ: Vidite kako mu se osvetio - sam, bez suda i policije! Sad mu preti robija