VANREDNO ZASEDANJE: Sastanak Saveta bezbednosti UN zbog sukoba u Pojasu Gaze

Tanjug

07. 08. 2022. u 08:00

SAVET bezbednosti UN sutra bi trebalo da se sastane na vanrednoj sednici povodom eskalacije sukoba u Pojasu Gaze, saznaje TAS S od izvora u tom telu.

ВАНРЕДНО ЗАСЕДАЊЕ: Састанак Савета безбедности УН због сукоба у Појасу Газе

Foto Džejson Šava

- Savet bezbednosti UN sutra će se okupiti da razgovara o trenutnoj situaciji u Pojasu Gaze - rekao je neimenovani izvor i naveo da je inicijativa da se situaciju u Pojasu Gaze stavi na dnevni red vanrednog zasedanja došla od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Kine, Francuske, Irske i Norveške.

Pres služba izraelske vojske saopštila je da su ofanizivne akcije na ciljeve povezane sa grupom Islamski džihad u Pojasu Gaze pokrenute u okviru operacije kodnog naziva "Praskozorje".

Prema procenama izraelske vojske, u prvoj seriji vazdušnih udara "likvidirano je 15-ak ekstremista" među njima i komandant grupe Brigade Al-Kuds (Jerusalimske brigade) koje su naoružano krilo Palestinskog islamskog džihada.

Tokom druge faze specijalne operacije izraelske vojske, pogođeno je šest vojnih ciljeva Islamskog džihada, među kojima i neke baterije raketnih bacača raspoređene u Pojasu Gaze.

Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze se popeo na 24, dok je povređeno 203 ljudi, objavio je sinoć kanal Skaj njuz Arabija pozivajući se na ministarstvo zdravlja iz Gaze.

BONUS VIDEO - UPOZORAVAJUĆI MANEVRI: Avioni i brodovi kineske vojske učestvuju u vežbama u blizini Tajvana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije