NEMCI SVE VIŠE PROTIV SANKCIJA RUSIJI: Ceo ekonomski sistem se urušava, spoljnotrgovački deficit najveći od 1991. godine

Novosti online

30. 07. 2022. u 08:18

TVRDI stav nemačke vlade prema Rusiji, zbog specijalne operacije u Ukrajini, je pod sve većim pritiskom javnosti zabrinute zbog visokih cena energenata i moguće nestašice gasa uoči zime.

НЕМЦИ СВЕ ВИШЕ ПРОТИВ САНКЦИЈА РУСИЈИ: Цео економски систем се урушава, спољнотрговачки дефицит највећи од 1991. године

Foto: Profimedia

Dosad su sve glavne stranke, od socijaldemokrata kancelara Olafa Šolca i njegovih koalicijskih partnera Zelenih i Slobodnih demokrata do konzervativaca podržale zapadne sankcije protiv Rusije.

Poslednjih nekoliko nedelja konzervativci su postali skeptični prema strategiji Zapada.

Ankete pokazuju da oko 50 odsto Nemaca smatra da sankcije pogađaju njihovu zemlju više nego Rusiju. Oni su svesni da je gas poslednjih 50 godina "dolazio" iz Rusije  u Nemačku.

Nemačka je ove godine registrovala prvi spoljnotrgovački deficit od 1991 godine, a inflacija je dostigla oko 8 odsto.

 - Ceo naš ekonomski sistem bi se mogao urušiti. Ne budemo li oprezni, Nemačka bi se mogla deindustrijalizirati - rekao je u četvrtak Mihael Krešhmer, konzervativni čelnik istočne pokrajine Saksonije za list Die Zeit.

 - Ako ovoga trena ne možemo odustati od ruskog gasa, to je gruba stvarnost i moramo se ponašati u skladu s tim -  dodao je.

BONUS VIDEO:

UŽAS U KOLONIJI JELENOVSKI: Ukrajinci gađali zatvor i pobili svoje pripadnike koje su zarobili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama