(MAPA) ELIMINISANA DIVERZANTSKA GRUPA KOD IZJUMA: Ukrajinci postavljaju minska polja kod Slavjanska, dovdeni su i HIMARS sistemi

P. Z. S. / rybar

27. 07. 2022. u 18:53

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu.

(МАПА) ЕЛИМИНИСАНА ДИВЕРЗАНТСКА ГРУПА КОД ИЗЈУМА: Украјинци постављају минска поља код Славјанска, довдени су и ХИМАРС системи

foto: Tanjug/AP Photo


Na telegram kanalu rybar dat je kratak rezime dešavanja na Slajvanskom delu fronta.
Na liniji fronta nema značajnijih promena: ukrajinska komanda jača linije odbrane kod Slavjanska. General-major Mirgorodski, komandant Vazdušno-desantnih snaga, obišao je isturene položaje Oružanih snaga Ukrajine radi uvida u radove.

*Komanda ukrajinske taktičke grupe „Liman“ se priprema za odbranu Slavjanska. U okolini Rajgorodka, Donjecka i Majakova, inžinjerijske i saperske grupe 79. brigade postavljaju minska polja.

*U okolini Gruševahe i Dmitrovke raspoređena je ukrajinska topovska artiljerija, u Protopopovci i Adamovki - MLRS BM-21 "Grad", a u rejonu Alisovke - MLRS HIMARS.

*Artiljerijska vatra se vodi na područja koncentracije Oružanih snaga RF, kao i na pozadinske objekte u okolini Červonog Šahtjora, Ščurova i Jaremovke. Određivanje cilja daju posade bespilotnih letelica 79 odšbr Oružanih snaga Ukrajine, koje vrše aktivno izviđanje položaja Oružanih snaga RF iz regiona Ščurovo i Bogorodični.

Ilustracija rybar



*Nekoliko ukrajinskih diverzantskih grupa (DRG), predvođenih stranim plaćenicima naoružanim protivtenkovskim sistemima NLAV, deluje u šumama zapadno od Izjuma. Njihov zadatak je postavljanje protivtenkovskih mina na rutama kretanja vojne tehnike Ruske Federacije i prikupljanje podataka o planovima ruskih trupa.

Ruski vojnici su otkrili jednu od grupa od 81. oaэmbr odreda Oružanih snaga Ukrajine i upali u zasedu. Tokom borbi, ukrajinski diverzanti (DRG) su pretrpeli gubitke i povukao se duboko u šumu.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMAK RUSKOG NAPADA NA STRANE "LEGIONARE": Iskander sravnio sa zemljom kasarnu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest