(MAPA) UKRAJINSKI DESANT PREKO REKE INGULEC: Očekuje se forsiranje reke jedinica 35. brigade VSU

P. Z. S. / rybar

20. 07. 2022. u 19:44

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Donbasu, a Kijev priprema kontraofanzivu u Hersonu.

(МАПА) УКРАЈИНСКИ ДЕСАНТ ПРЕКО РЕКЕ ИНГУЛЕЦ: Очекује се форсирање реке јединица 35. бригаде ВСУ

Foto Tanjug/AP

Na telegram kanalu rybar data je trenutna situacija u regionu Krivog Roga i Hersona.

Na području Arhangelska, Bele Krinice i Murahovke očekuje se prelazak jedinica 35. brigade Oružanih snaga Ukrajine preko reke Ingulec.


*U okolini Murahivke nalaze se tehnička sredstva presretanja radio-prenosa manevarske grupe RER, jedinice za ometanje i EV sistema Bukovel Oružanih snaga Ukrajine.

*Izviđanje položaja Oružanih snaga RF i prirode aktivnosti ruskog vojnog osoblja vrše dva bespilotna letelica Bairaktar ​​sa aerodroma Kanatovo.

*Pored toga, proukrajinski građani Hersonske oblasti prenose podatke o pozadinskim objektima Oružanih snaga RF i rutama kretanja konvoja za snabdevanje.

Ilustracija rybar



*Početku ofanzive će prethoditi masovno artiljerijsko granatiranje iz haubica M777 na položaje Oružanih snaga Rusije na liniji dodira.

Artiljerijske posade i MLRS Oružanih snaga Ukrajine u protekla 24 sata napali su Antonovski most, Berislav, Ljubimovku, Snigirevku, Novovoznesenski, Olgino i Zolotoj Balku.

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky



*Oružane snage RF su pogodile ukrajinske položaje u Nikolajevu, Limanima, Bereznjegovatu, Baštanki, Ternovki, Javkinu, Visunsku, Kalugi i Beloj Krinici.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)