(VIDEO) LETI NA Mi-28, Mi-24 I Mi-35: Ruski pilot upravlja čeličnim pticama na frontu u Ukrajini

P. Z. S. / tvzvezda.ru

20. 07. 2022. u 19:19

KOMANDIR posade helikoptera Mi-28 Nikolaj ima kvalifikaciju koja mu omogućava da istovremeno kontroliše tri tipa helikoptera. Oficir može da radi na Mi-24, kao i na višenamenskom jurišnoku Mi-35.

(ВИДЕО) ЛЕТИ НА Ми-28, Ми-24 И Ми-35: Руски пилот управља челичним птицама на фронту у Украјини

Foto: Printscreen/Jutjub

-Ovde, na Mi dvadeset osmomici, postoji ažurirani firmver koji vam omogućava da unesete koordinate direktno u helikopter. Odnosno, ispada da mašina sama izračunava, mi unosimo koordinate i visinu mete, a mašina sama izračunava mesto udara“, rekao je on.


Nakon završetka specijalne operacije u Ukrajini, Nikolaj će naučiti da upravlja još jednim helikopterom Mi-8. Pilot već ima teorijski kurs iza sebe, ostaje da se pređe na praksu.

Glavni zadatak helikoptera Mi-28 je uništavanje neprijateljskih tenkova i ljudstva. Oni su takođe sposobni da rade na kopnenim ciljevima, vrše izviđanje i patroliraju područjem. Maksimalna brzina Mi-28N je 300 km / h, domet leta u borbi je do 450 km.

Mi-35 - ruski transportni i borbeni helikopter, je duboka modernizacija helikoptera Mi-24. Predviđen je za uništavanje oklopnog naoružanja i opreme, desantn i vatrenu

podršku jedinica kopnene vojske, evakuaciju ranjenika, kao i za transport robe u kokpitu ili na spoljnoj priveznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!