VAN DER BELEN KRITIKUJE VLADU AUSTRIJE: Mora se razgovarati o različitim scenarijima

Tanjug

20. 07. 2022. u 10:58

PREDSEDNIK Austrije Aleksander van der Belen kritikovao je vladu zbog nedovoljne komunikacije u vezi sa energetskom krizom.

ВАН ДЕР БЕЛЕН КРИТИКУЈЕ ВЛАДУ АУСТРИЈЕ: Мора се разговарати о различитим сценаријима

Foto. Printskrin Youtube

 - Pre svega treba da se učini više. Građani znaju da je teško predskazati nešto i da u ovakvim vremenima niko ne može tačno reći šta dolazi, ali i pored toga mora se razgovarati o različitim scenarijima i opcijama rešenja, kako bismo bili pripremljeni - podvukao je on.

Cilj, kaže, mora biti da se učini sve što je moguće da Austrija dobro prođe kroz ovu tešku situaciju.

 - Privatna privreda i politika moraju u tome raditi zajedno - smatra Van der Belen.

Na pitanje da li bi prihvatio ponovnu zamenu kancelara ili prevremene izbore, on je rekao da želi, posebno u nemirnim vremenima kakva su trenutno, da se odgovarajućim radom poveća poverenje u vladu, a tako i kancelara, pa da ne mora odgovarati na takva pitanja.

Kada je reč o neutralnosti Austrije, zatražio je ne samo za vojsku, već i za Ministarstvo spoljnih poslova više novca.

 - Politika neutralnosti bez dovoljno diplomata na duge staze neće funkcionisati. Moramo investirati u jačanje diplomatije, a tako i u ugled Austrije u svetu - objasnio je Van der Belen.

BONUS VIDEO:

LOVCI-BOMBARDERI SU-34 IZNAD UKRAJINE: Snimak Ministarstva odbrane Rusije o dejstvu avijacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

ALKARAZ NAVUKAO GNEV SRBIJE NA SEBE: Španac je pokrenuo lavinu koju ne može da zaustavi! Đoković ima navijače koji neće ćutati na nepravdu

NAKON što je Novak Đoković uz mnogo političkih upliva i zakulisanih radnji svrgnut sa mesta broj jedan ATP liste, na njeno čelo zasela su dva španska tenisera - Karlos Alkaraz i Rafael Nadal. Mlađi od njihov dvojice, popularni Karlitos želeo je da tim povodom pošalje poruku svom sunarodniku, a sudeći po lavini koju je pokrenuo zažalio je zbog toga.

04. 10. 2022. u 17:08

Komentari (0)

BREGU TUŽIO PRVI KOMŠIJA: Saslušan na sudu - ovako se branio