ZELENSKI POSTAVIO NEMOGUĆ CILJ: Američko oružje mu neće pomoći da pobedi Rusiju

Novosti online

19. 07. 2022. u 19:33

NIKAKVO američko oružje neće pomoći Ukrajini da pobedi Rusiju, rekla je bivša obaveštajna službenica Pentagona Rebeka Kofler u članku za Foks njuz.

ЗЕЛЕНСКИ ПОСТАВИО НЕМОГУЋ ЦИЉ: Америчко оружје му неће помоћи да победи Русију

Foto: Profimedia

Prema njenim rečima, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je sebi i svojim saveznicima postavio nemoguć cilj da vrate teritorije koje je oslobodila Moskva.

- Ne postoji tolika količina novca ili oružja koja bi bila dovoljna da Ukrajina pobedi, jer je ruska vojska neuporedivo moćnija od ukrajinske - navela je Kofler.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako je ruska armija uništila američki bacač raketa "HIMARS"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije