RAKETIRANA HIDROELEKTRANA RADI NORMALNO: Američko-ukrajinski HIMARS sistemi nisu je oštetili

P. Z. S. / ria.ru

18. 07. 2022. u 20:22

HIDROELEKTRANA Kahovka u Hersonskoj oblasti radi normalno, nema štete nakon granatiranja ukrajinskih trupa, rekao je Kiril Stremousov, zamenik šefa regionalne administracije.

РАКЕТИРАНА ХИДРОЕЛЕКТРАНА РАДИ НОРМАЛНО: Америчко-украјински ХИМАРС системи нису је оштетили

Foto: Profimedia


Ukrajinske trupe su u ponedeljak uveče granatirale područje hidroelektrane u Novoj Kahovki, usled čega je oštećen gasovod, ali su važni elementi infrastrukture preživeli, a snabdevanje strujom nije prekinuto.

HE radi normalno, sve je u redu, ništa nije oštećeno“, rekao je Stremousov za RIA Novosti.

Ukrajinske trupe nedavno su pojačale granatiranje stambenog sektora u oblasti Herson. Najviše je pogođen grad Novaja Kahovka, gde su od udara američkih HIMARS projektila eksplodirala skladišta salitre, uništeni su stambeni objekti i pijaca, oštećena bolnica, poginuli i povređeni ljudi.

Tokom specijalne operacije ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblašću i Azovskim delom Zaporoške oblasti. U regionima su formirane uprave, počelo je emitovanje ruskih TV kanala i radio stanica, obnavljaju se trgovinske veze sa Krimom. Regioni su objavili planove da postanu podanici Rusije.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Lavrov je napomenuo da bi svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postao legitimna meta za Rusiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini.

Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov primetio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri