POGLEDAJTE - NEPOBEDIVO „PAČE“ NA NEBU UKRAJINE: Snimak Su-34 tokom specijalne operacije (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

18. 07. 2022. u 19:56

RUSKI lovac-bombarder taksira za poletanje na pistu. Posada dobija dozvolu za poletanje, a tirkizno „pače” – kako piloti nazivaju "tridesetčetvorku" – uzleće u vazduh. Na podvesnim tačkama su smrtonosne taktičke rakete vazduh-zemlja.

ПОГЛЕДАЈТЕ - НЕПОБЕДИВО „ПАЧЕ“ НА НЕБУ УКРАЈИНЕ: Снимак Су-34 током специјалне операције (ВИДЕО)

Foto: EPA


Penjanje, prelazak na nadzvučnu brzinu i let do zadatog područja. Na snimcima objektivne kontrole – skladišta naoružanja ukrajinske vojske. Navođenje, zahvatanje cilja i zatim udar visokopreciznim oružjem - raketama vazduh-zemlja. Direktan pogodak i uništavanje neprijateljskog objekta. Odmah nakon toga, Su-34 je otišao na protivraketni manevar i vratio se u vazduhoplovnu bazu.

-Iza mene se vidi naše visokoprecizno oružje - rakete H-29, koje, ako ne ulete kroz prozor, pogodiće metu tri sa tri metra. Radi preko glave za navođenje, koja se nalazi na vrhu rakete“, rekao je komandant avio-jedinice.

Po svojim karakteristikama, “34” je za glavu iznad svojih svetskih takmaca. Multifunkcionalni lovac-bombarder četvrte generacije - više namenski. Može da odbije napad bilo kog modernog borca i da bombarduje utvrđeno područje. A ponekad se ove borbe letelice koriste i kao jurišni avioni.


Rad posade direktno zavisi od onih koji pripremaju ”metalnu pticu” za let. Dok posada Su-34 dobija letnu misiju, inženjeri počinju da pune gorivo u borbeno vozilo. Jedan rezervoar je dovoljan za 4.000 kilometara.

-Prolazimo kroz ceo avion, pregledavamo ga da li ima kvarova – na konzolama, na omotima, na svim delovima aviona u celini. Ako nema grešaka, sve je u redu. Obavezno proverite “ulazni uređaj” na prisustvo ili odsustvo bilo kakvih detalja, rekao je inženjer vazduhoplovnog korpusa.

Posade Su-34 često deluju na visinama van domašaja ukrajinske PVO.
Danas vojni piloti rade u bilo koje vreme i doba dana. U ovako teškim vremenima, podrška porodice i prijatelja im je posebno važna.

-Veoma je lepo gledati razglednice koje nam deca šalju. Dešava se da još ne znaju da grade rečenice, ali nam već crtaju slike sa našim avionima. Ovo mnogo pomaže. Ogromna podrška se oseća ovde na ovoj zemlji. Naši ljudi nas, u celini, podržavaju od početka specijalne operacije pa do ovog trenutka, rekao je komandant jedinice.

U zoni specijalne vojne operacije Ruske Federacije za zaštitu republika Donbasa, posade vazduhoplovne grupe vrše do 10 naleta dnevno, menjajući svaki dan taktiku borbe. Na kraju krajeva, neprijatelj i dalje dobija nove i naprednije vrste zapadnog oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024