RUSKE SNAGE DESETKOVALE UKRAJINSKE BRIGADE KOD SEVERSKA: Komanda šalje dodatne trupe i tehniku da popuni rupe na frontu

P. Z. S. / rybar

18. 07. 2022. u 19:15

SAVEZNIČKE snage granatiraju ukrajinske položaje duž cele linije dodira. Borbe se nastavljaju u oblasti Verhnekamenskoje, kao i u okolini Belogorovke i Berestovoje.

РУСКЕ СНАГЕ ДЕСЕТКОВАЛЕ УКРАЈИНСКЕ БРИГАДЕ КОД СЕВЕРСКА: Команда шаље додатне трупе и технику да попуни рупе на фронту

Foto Tanjug/AP


Na telegram kanalu rybar dat je presek stanja na ovom pravcu.

Na odseku Severski:

*Izveštaji o kontroli nad Severskom su preuranjeni: Oružane snage Ukrajine i dalje drže obližnje visove, bez kojih je napad na grad nemoguć.

*Ukrajinska komanda očekuje aktivnu fazu ofanzive u rejonu Ivano-Darjevke nakon pregrupisavanja jedinica Oružanih snaga RF.

*Za jačanje druge linije odbrane u slučaju proboja iz Ivano-Darjevke i Berestovoje, Oružane snage Ukrajine su prebacile dodatne jedinice u Vjemku i Perejezdnoe.

*Za podršku odbrambenim snagama Oružanih snaga Ukrajine, taktički avioni patroliraju iznad Severska sa aerodroma Mirgorod.

Ilustracija rybar



Na Bakhmutovskom pravcu:

*Jedinice Oružanih snaga Ukrajine su svoje napore usmerile na jačanje odbrambenih sposobnosti. U Konstantinovki je organizovan prihvatno-distributivni punkt za mobilisane građane. Dolazi do snabdevanja 24 ombr i 57 ombr, koji su pretrpeli ozbiljne gubitke u nedavnim sukobima.

*Nastavlja se miniranje u okolini grada. Za opremanje utvrđenja železnicom u naselje pristižu tovari sa građevinskim materijalom.

*Da bi obuzdali napredovanje savezničkih snaga, artiljerijski sastavi pucaju na predgrađe Stjapovke, Klinovoje i istočno od Pokrovskog.

*Artiljerijske posade Oružanih snaga RF gađale su položaje Oružanih snaga Ukrajine u Novolugansku, Veršini, Belogorovki, Berestovu i Soledaru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a