ŠOJGU IZDAO NAREĐENJE BORBENOJ GRUPI "VOSTOK": Pojavio se u iznenadnoj inspekciji trupa, otkrio šta je glavni cilj

Novosti online

18. 07. 2022. u 09:21

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju ruske grupe "Vostok" uključene u specijalnu operaciju u Ukrajini i naredio da prioritet bude uništavanje ukrajinskog raketnog i artiljerijskog naoružanja dugog dometa, kojima granatiraju prostor Donbasa.

ШОЈГУ ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ БОРБЕНОЈ ГРУПИ ВОСТОК: Појавио се у изненадној инспекцији трупа, открио шта је главни циљ

Foto: Profimedia/Ilustracija

- General armije Sergej Šojgu je, konstatujući jačanje udarnih sposobnosti grupe, dao instrukcije komandantu za prioritetno uništavanje visokopreciznim oružjem neprijateljskih raketa dugog dometa i artiljerije, iz kojih se granatiraju stambena naselja Donbasa i namerno pale polja sa pšenicom, kao i skladišta žita - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Komandant grupe "Vostok", general-potpukovnik Rustam Muradov, podneo je ministru izveštaj "o trenutnoj situaciji i napretku u ispunjavanju postavljenih borbenih zadataka za razbijanje neprijateljskih snaga".

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER" - Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

S PINKOM SAM ZAVRŠIO: Žika se povukao se ekrana - evo čime se danas bavi