MIROSLAV LAJČAK PRIZNAO: Evropska unija je predugo bila zadovoljna sama sobom

Tanjug

09. 07. 2022. u 18:43

SPECIJALNI predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da Brisel mora da završi nedovršeni posao kada je u pitanju evropska integracija Zapadnog Balkana.

МИРОСЛАВ ЛАЈЧАК ПРИЗНАО: Европска унија је предуго била задовољна сама собом

Foto Tanjug

Lajčak je to rekao na 15. međunarodnoj konferenciji Dubrovnik Forum.

 - Na Dubrovnik Forumu 2022, naglasio sam da je rat u Ukrajini promenio sve. To je proširenje ponovo učinilo političkim pitanjem. Predugo smo bili zadovoljni sami sobom. To se više ne može nastaviti - napisao je on na Tviteru.

Lajčak je u drugoj objavi naveo da se jutros na marginama Dubrovnik Forum 2022, sastao sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem kako bi razgovarao o dešavanjima na Zapadnom Balkanu i potrebi za kredibilnom evropskom perspektivom za ceo region.

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je da se Zapadni Balkan mora integrisati u EU.

Podsećamo, Rusija je 24. februara započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima" u Donbasu.

BONUS VIDEO:

DRAMATIČNO SPAŠAVANjE: Spasioci izvlače preživele sa broda koji tone

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna