ASAD U ALEPU: Sirijski predsednik prvi put posle više od 10 godina posetio grad

P. Z. S. / ria.ru

09. 07. 2022. u 00:51

SIRIJSKI predsednik Bašar el Asad posetio je u petak grad Alepo, koji se nalazi na severu zemlje, prvi put posle više od decenije.

АСАД У АЛЕПУ: Сиријски председник први пут после више од 10 година посетио град

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Jutjub/Syrian Presidency


Snimke sa putovanja objavila je kancelarija sirijskog predsednika. Tokom posete, Asad je posetio termoelektranu Alep, gde se sastao sa zaposlenima u objektu i prisustvovao pokretanju petog bloka. U pratnji sirijskog predsednika bili su premijer Husein Arnus, ministar energetike Gasan Zamel i guverner Alepa Husein Dijab.

Zajedno sa suprugom Asmom, sirijski lider je uoči muslimanskog praznika Kurban-bajrama posetio čuvenu džamiju Omajada, poznatu i kao Velika džamija u Alepu. Bračni par Asad je obišao i pijace Alepa (suk).

Pre rata, Alep je bio najveći grad u Siriji, sa više od 2,3 miliona ljudi koji su ovde živeli. Teroristi su 2012. godine upali u grad, vodile su se žestoke borbe. Krajem 2016. godine, sirijska vojska je uz podršku ruske avijacije preuzela kontrolu nad gradom, ali je neko vreme nakon toga bio podvrgnut minobacačkim i raketnim napadima militanata.

BONUS VIDEO - NAŠA SVETINjA, MANASTIR VISOKI DEČANI: Od Svetog Save do granata i zaštite KFOR-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista