UKRAJINCI STIGLI U BRITANIJU NA OBUKU: Prva grupa ukrajinskih vojnika krenula na kurs, u planu obuka 10.000 novih regruta

Tanjug

06. 07. 2022. u 09:55

PRVA grupa ukrajinskih vojnika stigla je u Veliku Britaniju na obuku, saopštio je danas ministar odbrane Ben Volas.

УКРАЈИНЦИ СТИГЛИ У БРИТАНИЈУ НА ОБУКУ: Прва група украјинских војника кренула на курс, у плану обука 10.000 нових регрута

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Obuka je deo britanskog programa koji ima za cilj da vojno osposobi do 10.000 novih ukrajinskih regruta uz paket vojne pomoći od 2,3 milijarde funti, prenosi Gardijan.

- Nedavno je u Veliku Britaniju stigla prva rotacija ukrajinskih vojnika. Ovi ukrajinski vojnici će pohađati kurseve zasnovane na osnovnoj vojnoj obuci Velike Britanije. To uključuje vatrenu obuku, prvu pomoć na bojnom polju, obuku na terenu, taktiku patroliranja i upoznavanje sa zakonima o oružanim sukobima - navodi se u saopštenju britanskog ministarstva.

Tokom posete Kijevu prošlog meseca, britanski premijer Boris Džonson ponudio je pokretanje velike operacije sa potencijalom za obuku do 10.000 ukrajinskih vojnika svakih 120 dana, preneo je Rojters.

Zaharova komentarisala ostavke ministara Velike Britanije

Britanija je skoncentrisala sve svoje državne resurse u suprotstavljanje Rusiji, i iz tog razloga London nije u stanju da se pozabavi unutrašnjim pitanjima, poručila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je na svom Telegram kanalu, komentarišući ostavke u britanskoj vladi, saopštila da su razmere unutrašnjih problema sa kojima se suočava Velika Britanija iznenađujuće, prenosi TASS.

BONUS VIDEO: CENE GORIVA DIVLjAJU: Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024